Julafton

Så var det julafton… Vi börjar dagen med en fin frukost på vårt nya favorit café Bayon Express, en fantastiskt trevlig asiatisk familj som äger stället o gör supergod äggröra m bacon o pannkakor! Efter frukosten ringer jag upp en bilskrot som Les tipsade om och förklarar vår situation.. Att jag behöver bli av med bilen innan julen börjar (dom firar den 25e här) annars får jag betala mekanikern för att vi har den parkerad hos honom för hela jul o nyårs helgen, inte kul.. O Les hade redan varit så hjälpsam för när vi inte kunde åka någonstans med bilen, så stängde han sin verkstad o skjutsade in oss med packning och allt in till stan till ett hostel.

Iaf skrotmänniskan jag ringde förstod o kopplade mig till ägaren som sköter inköp av bilar o han kunde tänka dig att ta hand om den innan jul men han stängde om två timmar så jag var tvungen att åka ut där direkt då.. Vilket var lite svårt för det går inga bussar dit ut o det skulle ta mig minst 1,5timme att gå. Då säger han att ja men självklart det går ju inte så han frågar vart jag är o säger att han kommer o hämtar mig inom en kvart.. Synd att det samtalet inte spelades in för jag måste låtit jätte dum fattade först inte vad han menade o när det äntligen gick upp ett ljus så stod jag mest o gapade. Men han dök iaf upp efter en kvart och vi bestämde att jag o Viktor skulle åka ut o tömma bilen hos mekanikern o lösa skrotningen. Medan Marzel o Sandra kollade på lite andra transport o boende möjligheter under jul o nyår.

När vi kommit fram till Les så ser skrotnissen att vi hade ändå en hel del packning kvar i bilen o han bestämmer att vi ska inte behöva gå tillbaka till stan bärandes på allt detta, så han säger att han kör gärna tillbaks oss till stan igen.. Måste bara säga att människorna här i nz är fantastiska! Underbart snälla o hjälpsamma o de begär inget tillbaka mer än ett tack!

Så fick jag efter att ha lärt mig hur man gör ett ägarbyte på en bil (ägt 2 bilar nu i nz på två veckor) även lära mig hur man officiellt skrotar en. Man skruvar av nummerplåtarna och går till council office fyller i ett formulär och betalar $9,10 sen är det klart, svårare var det inte. 

IMG-20151224-WA0000

Så eftersom det var julafton o vi fyra precis förlorat en del av vår reskassa, vårt sätt att ta oss vidare, våra julplaner sabbats och lite hemlängtan på det kan man väll säga att vi var lite deprimerade. Så det blev en bra kväll för vår hostel värd som har väldigt dyra avgifter för wifi här, efter nån öl o whiskey med vår rumskompis Robert från Tyskland som bjöd på stjärn kakor startade Skype, whatsapp samtalen m.m. hem när Sverige vaknat för julafton.

Så det var min julafton iår men som tur är har vi en väldigt trevlig hostel värd som tycker väldigt mycket om oss för på kvällen kom han in till vårt rum o sa att imorgon på juldags morgonen bjuder han på frukost. Lite glädje iaf! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *