Juldagen

På juldagens morgon kommer vår hostelvärds dotter Katya in till oss o frågar om vi vill ha croissant med ost o skinka eller något hon kallar Train smash (=äggröra med allt möjligt på toast) till frukost.. Greg som vår värd heter är en störtskön snubbe som verkligen älskar sitt hostel o människorna som kommer hit. Han visade det sig gjorde frukost till hela hostelet och bjöd på en öl, för det måste man ha när det är jul (kl var 10, inte den godaste öl ja druckit) även om han själv inte dricker o inte druckit på de senaste 26åren så ska alla andra ha, när han såg att ja tvekade till ölen ville han hämta ett glas rom till mig istället såå öl blev det.

Train smash o öl. Riktigt gott Greg vet hur man gör frukost :)

Train smash o öl. Riktigt gott Greg vet hur man gör frukost 🙂

Eftersom det var en tråkig regnig dag bestämde vi oss för att göra svenska pannkakor, alla pannkakor här är jätte fluffiga o smakar lite konstigt. Sandra som nog haft mest hemlängtan bestämde sig för att vi alla skulle dränka våra känslor så hon gick o köpte rom o cola. Så andra måltiden denna dag blev pannkakor med Nutella o rom…

Vid pannkakslunchen när vi tyckte synd om oss själva o såg att de andra på hostelet inte var gladast i världen heller, bestämde vi oss för att bjuda typ alla på pannkakor. Vi blev ungefär 11st o ett enormt berg med pannkakor. Vi de två danskar Kristen o Jacko som vi lärde känna under frukosten och nykomlingen Christoff i vårt rum satt kvar länge o bytte historier om nz. Dom hade inte skrattat så mycket på länge som när vi berättade om våra bil problem, de tycker inte vi ska skaffa en tredje bil tillsammans utan kanske busspass el cyklar istället..

Denna dag blev ändå bättre än julaftonen för på kvällen när vi började bli hungriga igen bjöd danskarna oss typ på middag. De skulle åka hem om nån dag bara o de hade lite mycke mat över såå det blev ett hopplock av vad vi alla hade, en fantastisk middag! Det blev ugnsgrillad kalv med sockerstekt potatis, pastasallad med tonfisk och avokado mango röra. 

DSC_0175

De trevliga danskarna som lagade maten till oss!

received_10204094832566103

received_10204094867566978

När vi ätit färdigt kommer Greg in o bjuder oss på choklad christmas pudding med vanilla custard and cream.. Marzels ansiktsuttryck beskriver rätt bra hur den smakade vilket var typ ingenting.. Den var bara som att typ bita i någon smaklös svampig sak. Men de andra icke svenskarna gillade den så det kanske bara är vad man är van vid..

DSC_0180

Såg lite speciellt ut när det serverades om vi säger så..

Såg lite speciellt ut när det serverades om vi säger så..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *