Kea

Kea

Den vackra utrotningshotade djävulsfågeln..

På väg upp till Milford sounds stötte vi på denna beryktade fågel.

Vi såg en bil som stod still längs med vägen med några Keas som försökte döda allt de såg på bilen, och stannade för att ta några bilder på dem. Så fort vi stannade och gick ut för att fota dem, flög en av dem över till vår bil och började helt maniskt slita i allt den fick tag i.
Försökte schasa bort den från bilen efter att han bitit hål på gummilisten längs dörren och börjat ge sig på antennen. Det känns som om de vet om sina rättigheter, att man inte får röra dem. För när jag försökte skrämma han, tittade han upp på mig totalt orädd med en blick som idiotförklarade mig totalt och började sedan med ännu mer energi slita i allt på bilen. Så vi löste det med att helt enkelt åka därifrån.

20160606_095902

Några dagar senare när vi gått en liten vandring i skogen och kommer ut till parkeringen igen så ser vi dessa fåglar igen. Som tur är attackerar de de större husbilarna först och som ni ser nedan har denna fågel haft jätte kul och håller på att slita av gummit från vindrutetorkaren.

En fin fågel men jag förstår varför folk hatar den.

20160606_151805

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *