Auckland

Efter tiden i Waitomo, där vi egentligen bara billigt kunde vänta på att dagarna skulle gå, var det dax att åka tillbaka till Auckland och förbereda för hemresan till Sverige igen.

I Auckland skulle vår trogna Dora (bilen) städas, värderas och läggas ut på diverse sidor för försäljning. För att kunna göra detta var vi tvungna att flytta ur bilen och ta in på ett hostel. Man hinner samla på sig en hel del grejer även om man bor i en bil ska erkännas.
Dora såldes efter många om och men till ett trevligt engelskt par som skullle resa runt lite som vi gjort. Att inte ha kvar bilen som en trygg punk var väldigt konstigt efter det, jag förstår inte hur de som bara reser från hostel till hostel står ut. Det bor en hel del konstiga, högljudda, rent av vidriga människor på hostelen och man är fast på ett sätt till bara städerna, aldrig få uppleva någon fin naturcamping.

 

Iaf sedan var det nästa kul grej på listan som måste göras innan vi lämnade landet. Skatteåterbäring är ju alltid kul och vi hade jobbat så pass mycket så det blev en hel del pengar i slutändan som vi kunde få tillbaka, om vi löste detta innan vi åkte.
Förvånade nog är Nya Zeeland inga bakåtsträvare som andra länder (typ USA) med internetbanker, penningtransaktioner och liknade, så det gick hyfsat smidigt ändå. Vi som icke Nya Nyzeeländska medborgare fick dock skicka in allt på papper, men det var bara att skriva av allt från datorn som redan gjort jobbet åt dig, så det var lugnt.

 

När alla måsten var klara bestämde vi oss för att göra något roligt de sista dagarna i Auckland, så vi gick på ZOO. Vi glömde tyvärr kameran så det blev bara några mobilbilder, men det var nog lika bra det. Efter en stund där inne blev jag mest ledsen, för de djuren kan inte vara helt supernöjda över sina liv. Inhägnaderna var väldigt små och djuren såg bara tilltufsade och gråa ut.

 

Förutom surikaterna som såg ut att ha det toppen i sina coola gångar och hålor överallt.

Sköldpaddor i alla storlekar hade dem, till och med några enorma Galapagos sköldpaddor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *