Blue Mountains

Jag glömde skriva om Blue Mountains!

Innan vi började jobba tog vi en snabb tur en helg, ut till nationalparken Blue mountains.

De kallas blue mountains för att eukalyptus träden som det finns mängder av i parken, släpper ibland ifrån sig en partikel av något slag. Denna partikel gör att himlen ovanför bergen kan se verkligen knallblå ut.

Vi åkte först mot Richmond och fortsatte därifrån med rutorna nere mot Mt Tomah. I skogen längs vägen där finns en hel del Bellbirds, och de låter så vackert. De riktigt klingar när de sjunger.

Framme i Mt Tomah gick vi länge i Blue Mountains Botanical Garden. Det var fint men lite tort, hade inte regnat på ett tag. Efter trädgårdarna åkte vi vidare och kom fram till en lookout skylt och tänkte; Ja, varför inte, walls lookout låter hoppfullt.

En bit in var jag nästan villig att vända för det kändes inte som om vi kom någonstans. Men Viktor envisades med att gå vidare, så efter en halvtimma öppnade sig skogen och vi såg denna utsikt!

Walls lookout

Riktigt coolt! Bergen bara stupar rätt ner några hundra meter.

Efter en lång stund vid lookouten åkte vi till Blackheat. Där sov vi en natt på en camping och sedan på morgonen är vi frukost i deras rhododendron park. De buskarna var stora som hus!! Otroliga och så många fina färger. Har alltid tyckt rhododendron är lite fula, men inte nu längre!

Blackheat, Rhododendron park

Sedan var det dax för de kända tre systrarna. Vet inte varför de blivit så kända när det finns så mycket annat fint i parken. Men en tur dit blev det och en bit ner på The Great stairs gick vi.

Three sisters

Denna bilden blev jätte mörk men man kanske ser ändå (jag och programmet för att ljusa upp bilder på datorn är inte vänner ännu). Iallafall.. Denna trappa jag nämnde, The Great Stairs, går längs berget ner till systrarna och sedan vidare ner i dalen. Vi gick bara ner till systrarna, för det blåste så himla mycket och det började bli lite för sent på dagen för att hinna hela vägen ner och upp igen.

Men kanske kan man se utkiks platsen på bilden, längst upp till höger jämte träden. Där stod vi och tog bilden här ovanför, på systrarna. Och på bilden här nedanför står vi på en bro precis jämte dem.

 

Efter här åkte vi genom Penrith tillbaka till Warwick och Jan, som väntade på oss.

Vi gjorde denna turen snabbare för vi vet att vi kommer åka tillbaka dit snart igen. När Cindy och Sam kommer och hälsar på oss i mitten på januari ska vi tillbaka och vi ville liksom bara kolla läget lite nu innan vad som fanns att se.

Så bättre och finare bilder kommer nästa gång vi varit där.

En reaktion på “Blue Mountains

  1. Hej Sara och Viktor tack för julhälsningen vi fick, hoppas att ni har haft en fin julhelg där nere och allt är bra med er. Här är allt bra, men regn och blåst nästan varje dag så ingen julstämning ute. Längtar efter lite snö så det blir lite ljusare. Ha ett gott nytt år Många kramar från oss två. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *