Tillbaka till Sverige igen

Då har det varit tyst här väldigt länge. I ungefär 1,5 månad om man ska vara exakt.
Anledningen till det är för att vi är tillbaka i Sverige och har varit snart i en månads tid.

När vi var inne och utforskade den magnifika stora sten, Uluru/Ayers Rock, i mitten av Australiens öken. Så fick jag ett samtal hemifrån. Ett sånt samtal man aldrig vill få, men speciellt inte när man sitter så avsides som vi gjorde i det läget, på andra sidan av jorden.
Min mor ringde och sa att de vakade.
Min morfar endast 64 år gammal, som nyligen gjort en hjärtoperation och varit rätt sjuk som följd. Men som ändå varit på bättringsvägar den sista tiden, hade fått en infektion.
Beskedet vi fick där nere var att vi skulle inte hinna hem i tid.

Viktor och jag bestämde ändå, där och då, att vi åker hem till Sverige igen. Vi ville väldigt gärna hinna hem i tid till begravningen.

Så det blev lite stressigt när vi började räkna dagarna. Det tar 3 dagar med ca 7 timmars körning varje dag att åka från Uluru i mitten av landet, till närmsta stad där vi skulle kunna sälja vårt hem Bilen. Och så säger de att man ska räkna med att det kan ta upp till en månad att sälja campervans under lågsäsong.
Inte så hoppfullt men vi åkte tillbaka till Melbourne och la ut bilen till försäljning.
Och vi hade en väldig tur, för vi fick sålt den på bara några dagar!!
Ett trevligt tyskt par kom och tittade och de sa att det klickade direkt! Att bilen kändes perfekt för dem. 

Så de köpte den dagen efter och vi tog ett känslosamt men ändå bra avsked.
För detta innebar ju inte bara att vi sålde bilen, utan att vårt resande var nu slut. Och det blev ett abrupt slut, inte ett sådant slut som vi hade planerat när vi lämnade Sverige 10 månader tidigare.

Jag insåg nu att jag faktiskt aldrig la ut bilder på bilen efter att vi gjort färdigt den. Så väldigt försenat kommer här några bilder.

Denna underbara campervan tog oss i 9 månader igenom lite mer än halva Australien, det är många timmars körande. För att vara lite mer exakt så körde vi 24237km.

Det var underbara dagar, slitsamma dagar, fruktansvärt varmt, hisnande vackert och hur roligt som helst. Ett livsbeslut som vi aldrig kommer att ångra.

Nu önskar vi Sören & Anja all lycka när de reser runt i Bilen!
Ni kan följa dem på deras blogg https://anjasoerenunterwegs.wordpress.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *